Minister OCW ontvangt Chinese ‘Erfgoed-delegatie’

Op 22 april 2016 ontving minister Jet Bussemaker van OCW een Chinese ‘ Erfgoed-delegatie bestaande uit een aantal top-experts uit de Chinese restauratie-sector, experts op het gebied van digitale inventarisatie en presentatie van de Chinese Tsinghua Universiteit en onder andere de voorzitter van de Chinese organisatie voor ‘Historic Streets’.

De experts waren in Nederland naar aanleiding van een door de Chinese ambassade in Den Haag en IVEM georganiseerd congres over cultureel erfgoed.

Voorafgaand aan het congres was de Chinese delegatie ook welkom op het ministerie van OCW. Toenmalig minister van OCW Jet Bussemaker stond de meegereisde Chinese pers kort te woord waarbij ze ook iets vertelde over het Nederlandse monumentenbeleid.

Foto: Minister Bussemaker wordt geïnterviewd voor de Chinese Staats-tv CCTV.